Categorieën
Foto's

De onstuimige Maas tussen Meers en Elsloo

Leven langs de Maas leerde mij dat de doorgaans gemoedelijke rivier bij hoogwater kan veranderen in een onstuimige stroom.
En toch sta ik er van te kijken hoe de Maas sinds enkele jaren bij hoogwater tekeergaat bij Meers. Vanaf het moment dat het Maaswater de (A-76/E-314)-autowegbrug tussen Elsloo en Meers passeert verandert de rivier in een wild tekeergaand water. Golven van wel een meter hoog en draaikolken zijn angstaanjagend. Telkens als ik dat zie, vraag ik mij af; hoe kan dat? Tot voor enkele jaren ging de Maas hier niet zo tekeer bij hoogwater. Wat is er gebeurd, waardoor dit nu wel het geval is? Het zou fijn zijn als de betrokken instanties (Rijkswaterstaat? nv De Scheepvaart?) de bewoners van de Meers hierover duidelijkheid zouden verschaffen.

Voor meer beelden zie: https://youtu.be/ngOHjQ2QMv8 

 

Door Jan Janssen Meers

De website geeft je een inkijk in de mentale keuken van kunstelaar Jan Janssen, die vaak schuilgaat onder de initialen van zijn voorletters. Het is de etalage voor mijn werk. Een manier om te laten zien waar ik mee bezig ben als een deel van mijn hersens tot rust komt en een ander deel begint te hallucineren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s